Този сайт използва бисквитки (cookies), които се използват за правилното функциониране на сайта, както и за събиране на данни за посещаемостта от страна на GOOGLE. С използването на сайта вие се съгласявате с това условие.

На 12 юли 2022 г., вторник, от 17:00 часа,
в конферентната зала на Българската стопанска камара (БСК),
на ул. Чаталджа 76, в София,

официално ще бъде представен

ПРАКТИЧЕСКИ НАРЪЧНИК ЗА ОХРАНИТЕЛИ
ЗА ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА НА ОБЕКТИ.

Автор на наръчника е Николета Атанасова, Ph.D., председател на УС на Българска камара за охрана и сигурност, а рецензент е Татяна Иванова, Ph.D., експерт „Частни услуги за сигурност“, учредител на Индустриален клъстер „Сигурност“. И двете организации са членове на БСК. Наръчникът се издава от Издателска къща „Божидар Данев“, собственост на БСК.

Заповядайте да научите от авторския екип повече за новото издание и практическите ползи от него за сектор „Охрана и сигурност“.

Ще имате възможност в неформална среда, на чаша вино, да обмените идеи с представители на организации и фирми от сектор „Охрана и сигурност“.

НА ВНИМАНИЕТО НА УПРАВИТЕЛНИТЕ НА ЧАСТНИТЕ ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ

Колеги, вече можете да ползвате възможността да подавате по електронен път директно уведомленията по ЗЧОД към МВР.
Линк за услугата: https://e-uslugi.mvr.bg/services

Позиция на Индустриален клъстер „СИГУРНОСТ“

относно : Проблеми и необходимост за вземане на спешни и неотложни решения на национално ниво във връзка с обявеното извънредно положение COVID 19

В момента нашите служители са на предна линия, заедно с лекари, санитари, лаборанти, МВР.

Те съдействат и осигуряват, както спазването на установените норми от Националния щаб за борба с коронавируса, така и осигуряват безопасност и сигурност на имуществото в обектите, инкасовата дейност по захранване на магазини и банкомати, пропускателния режим в магазини и сгради както и чрез автопатрулите и тяхната позиция,  оказват съдействие на МВР по спазването на установените мерки  в селищата където има установен вечерен час.

В сектора като цяло са назначени около 100 000 лица, които отговарят за собствеността, а в някои случаи и за живота и здравето на възложителите си. Частната охранителна дейност спомага и за опазването на обществения ред като естествен партньор на МВР и за опазването на живота, здравето и имуществото на нашите клиенти

Предвид създалата се обстановка и въведеното извънредно положение в Р България, заради обявената от СЗО пандемия на коронавируса, се обръщаме към Вас със следните проблеми, искания за вземане на спешни и неотложни решения на национално ниво

Прочети: Позиция на ИКС относно Проблеми и необходимост за вземане на спешни и неотложни решения на...

До Г-н Димитър БРАНКОВ
Зам. Председател БСК

БЪЛГАРСКА КАМАРА ЗА ОХРАНА И СИГУРНОСТ (БКОС)
ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР“СИГУРНОСТ“ (ИКС)
НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ФИРМИТЕ ОХРАНЯВАЩИ С ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА (НАФОТС)

ЧЛЕНОВЕ НА БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА – СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС ( БСК)

СТАНОВИЩЕ

ОТНОСНО: Обсъждане на предложение на МС , за допълнителното заплащане за нощен труд да е 0,15% от минималната работна заплата,което е 91 ст


Като организации на работодателите в сектора на частните охранителни услуги, категорично възразяваме и изразяваме своето несъгласие, срещу механичното и едностранно въвеждане от страна на държавата на увеличението на допълнителното заплащане на нощния труд във всички сектори .

Прочети: Становище на ИКС БКОС НАФОТС до БСК относно предложението за увеличаване цената на нощния труд

На вниманието на членовете на националния кризисен щаб за коронавируса в Република България.

Уважаеми господа ,

Приложено по поръчение на изброените по долу асоциации от сектора на частната охранителна дейност,

Ви изпращам писмо сигнал относно Невъзможност за назначаване на служители, извършващи охранителна дейност в търговските дружества, осъществяващи частна охранителна дейност в т.ч. и сигналноохранителна дейност на територията на страната

Прочети: Писмо на асоциациите до националния кризисен щаб във връзка с проблеми в сектора свързани с...

Към всички възложители на фирми, осъществяващи частна охранителна дейност

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Предвид създалата се обстановка и въведеното извънредно положение в Р България, заради обявената от СЗО пандемия на коронавируса, се обръщаме към Вас със следния апел:

Съдействайте и по възможност осигурете предпазни средства (маски, ръкавици, очила – там, където се налага, дезинфектанти) на лицата, извършващи пряка охранителна дейност в рисковите обекти и региони, като например: Аптеки, супермаркети, болници, клиники, ЦНСМП, училища, детски градини, обществени сгради и всички обекти, свързани с пропускателен режим и присъствието на хора.

Прочети: АПЕЛ
Начало