Този сайт използва бисквитки (cookies), които се използват за правилното функциониране на сайта, както и за събиране на данни за посещаемостта от страна на GOOGLE. С използването на сайта вие се съгласявате с това условие.

24ЧАСА.BG:Президентът за частната охрана: Кметове ще си имат феодална армия (Видео, снимки)

Президентът за частната охрана: Кметове ще си имат феодална армия (Видео, снимки) - 24chasa.bg

Сезирах Конституционния съд, тъй като определено разпоредби от Закона за частната охрана влизат в противоречие с конституцията, където много ясно е записано, че общественият ред и националната сигурност са ангажимент на изпълнителната власт. А не на търговци, получили лиценз за частна охранителна дейност. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в бригада "Специални сили" в Пловдив. По думите му "абдикирането на държавата от това много важно задължение не е в интерес на българските граждани". Държавният глава уточни, че когато цели села си избират фирма да ги пази, е нещо съвсем различно.

"Вие правили ли сте репортажи за кметове, които се държат като феодали", попита журналистите президентът. И добави: " Ами сега такъв кмет ще си има феодална армия, която ще се издържа от държавата. Това за мен не е правилно".

Статията във 24 Часа можете да прегледате от тук.

Начало