Този сайт използва бисквитки (cookies), които се използват за правилното функциониране на сайта, както и за събиране на данни за посещаемостта от страна на GOOGLE. С използването на сайта вие се съгласявате с това условие.

БСК: АНГАЖИРАНИТЕ В ЧАСТНИТЕ УСЛУГИ ЗА СИГУРНОСТ ОТБЕЛЯЗВАТ ПРОФЕСИОНАЛНИИЯ СИ ПРАЗНИК

На 11 ноември Православната църква почита Свети Мина – воин, пазител и покровител на семейството, а ангажираните в сферата на частната охранителна дейност отбелязват своя професионален празник.

По този повод Изпълнителният директор на Инидустриален клъстер "Сигурност" (член на БСК) Татяна Иванова изпрати поздравителен адрес до своите колеги, в който се казва:

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

От името на Индустриален клъстер „Сигурност“ бих искала да Ви поздравя по случай 11 ноември - Ден на охранителя и частната охранителна дейност.

На тази дата православната църква почита Свети Мина – воин, пазител и покровител на семейството, а ние, ангажираните в сектора на частната охранителна дейност и услуги, сме призвани да пазим имуществото и живота на хората.

През годините частната охранителна дейност претърпя огромно развитие и, независимо от това че е една „млада“ дейност и професия за България (на около 20 г.), тя върви и се развива по един не лек и пълен с предубедености и предизвикателства път.

Въпреки проблемите, частната охранителна дейност и индустрия е част от превантивната система за противодействие на престъпността и подпомага укрепването на обществения ред и сигурността в страната.

Нашата работа е благородна, в услуга обществото. Основните ни пазарни инструменти са доверието на нашите клиенти и прозрачността, законосъобразността и доказуемостта на нашите действия.

   Уверена съм, че всеки от нас осъзнава отговорността, с която сме удостоени, да се грижим за имуществото и живота на гражданите и фирмите. Надявам се, че всеки от нас си дава сметка за цената на всяко свое действие или бездействие, в усилията ни да очароваме, а не да разочароваме клиентите си.

В този празничен ден Ви пожелавам упоритост и постоянство, себеотдаване и ангажираност в трудната ни денонощна и високо рискова работа.

 Нека свети Мина ни закриля – нас, семействата ни, и хората, които са ни се доверили! Нека сме здрави и да жънем нови професионални и лични достижения!

С уважение,

Татяна Иванова

_______

В сектора на частните услуги за сигурност са ангажирани над 1000 фирми с повече от 58 000 служители.

Сред основните проблеми в сектора са остарялата и некачествена нормативна база, непосилната административна тежест, наличието на порочни практики и заобикаляне на Закона за обществени поръчки, както и големият „сив сектор". Като сериозен проблем за сектора се очертава и ниската квалификация на заетите в него, предпоставка за което е липсата на учебни заведения и програми за подготовка на екипите, както и неприлагането на разработения секторен компетентностен модел.

 

Статията на БСК "АНГАЖИРАНИТЕ В ЧАСТНИТЕ УСЛУГИ ЗА СИГУРНОСТ ОТБЕЛЯЗВАТ ПРОФЕСИОНАЛНИИЯ СИ ПРАЗНИК" можете да видите от тук.

Начало