Този сайт използва бисквитки (cookies), които се използват за правилното функциониране на сайта, както и за събиране на данни за посещаемостта от страна на GOOGLE. С използването на сайта вие се съгласявате с това условие.

Глоби и паспорти АД

Ако в близките месеци трябва да преиздавате задграничния си паспорт, може би е добра идея да го направите час по-скоро. На първо място, защото договорът между МВР и фирма "Сименс", която управлява технологичния процес по направата на българските документи за самоличност, изтича през март, което предвещава началото на турбулентен период. И по-важното - защото вътрешното ведомство планира мащабно преструктуриране на административните си звена, при което голяма част от неполицейските функции ще бъдат обособени в отделно държавно предприятие, като в тази графа ще попадне и Дирекция "Български документи за самоличност". И през този преходен период въпросните административни услуги на МВР едва ли ще се случват по най-гладкия начин.

 

За момента ръководният екип на вътрешното министерство е доста пестелив откъм подробности какво точно ще представлява новата ведомствена фирма, как ще функционира и точно кои дейности ще се прелеят към нея. Според коментар на вътрешния министър Румяна Бъчварова от миналата седмица промяната ще засегне около 2300 служители, които не изпълняват полицейски функции и ще бъдат принудени да свалят униформите. Общо около 5500 служители на вътрешното ведомство предстои да бъдат "прекатегоризирани", като от екипа на вътрешния министър уверяват, че това няма да включва дознателите, каквито опасения има. Със сигурност отсега е ясно, че трансформацията ще засегне "най-комерсиалните" дейности на МВР като издаването на документи за самоличност и регистрацията на автомобили в КАТ.

 

Цялата статия можете да прочетете на този линк - Глоби и паспорти АД

 

Начало