Този сайт използва бисквитки (cookies), които се използват за правилното функциониране на сайта, както и за събиране на данни за посещаемостта от страна на GOOGLE. С използването на сайта вие се съгласявате с това условие.

Бизнесът поиска "законодателен борд"

В България най-важните за фирмите закони се преправят по 3-8 пъти за една година. Непрекъснатите "ремонти" на правилата са огромен проблем за бизнеса, показва проучване на Българската стопанска камара (БСК) за основните дефекти на икономическата среда у нас. Кодексът за социално осигуряване се променя най-често - около 8 пъти годишно. Само от януари до октомври т.г. Законът за здравното осигуряване е претърпял 6 поправки, посочват от камарата. 
Затова БСК предлага да се въведе нещо като "законодателен борд" - да се забрани на парламента да поправя законите повече от веднъж годишно. Специално за данъчните закони камарата настоява промени да не се правят в започналата финансова година, а само преди това.

Участниците в анкетата на БСК са откроили като големи пречки непосилните срокове за изпълнение на данъчни и други задължения, растящата бюрокрация - въвеждането на нови декларации, справки, удостоверения, както и непосилните срокове. Проучването показва, че плащането на данъци се превръща в огромна тежест не толкова заради ставките, колкото заради процедурите за деклариране и плащане.

 

Цялата статия можете да прочетете на този линк - Бизнесът поиска "законодателен борд"

Начало