Този сайт използва бисквитки (cookies), които се използват за правилното функциониране на сайта, както и за събиране на данни за посещаемостта от страна на GOOGLE. С използването на сайта вие се съгласявате с това условие.

БКОС, ИКС и СФОС с Поздравителен адрес послучай професионалния празник на охранителя и Частната Охранителна Дейност

Българска Камара за Охрана и Сигурност – БКОС -член на Българска Стопанска Камара – Съюз на Българския Бизнес;

Индустриален Клъстер Сигурност- ИКС- член на Българска Стопанска Камара – Съюз на Българския Бизнес;

Съюз на Фирмите за Охрана и Сигурност- СФОС -член на Съюза за Стопанска Инициатива

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

По повод професионалния празник на охранителя и частната охранителна дейност

С ПМС от 04 – 02 -2010 г се взема решение 11 ноември Св Мина да бъде определен за професионален празник на охранителя и частната охранителна дейност.

Прието е, когато е празник да не се споменава и говори за проблеми .

Но, когато медиите и обществото свързват и чуват този сектор само и единствено с негативи и проблеми, няма как просто да се обърнеш към колегите и наши служители с дежурното „Честит Празник , колеги! Бъдете Здрави и нека Св. Мина ви помага“ Или пък да обясняваме че ние сме постигнали : 1-во,2-ро, 3то във времето и сме с ен милиона лева обороти …“

Не, ние считаме че е ред този път да кажем :

Това се те ОХРАНИТЕЛИТЕ и празника е първо техен: Нашите охранители,(наричани още с най различни епитети и квалифицирани в най различни групи от обществото ), голяма част от тях сте свикнали да ги виждате: на входа на магазина, на входа на учрежденията, по улиците в автопатрулите, тичайки към някое произшествие или стоейки и съблюдавайки за спокойствието на хората, някъде там на невъзможните места, където никой не би очаквал …

Това са ТЕ: нашите служители, които работят ВЪПРЕКИ
Въпреки, понякога неприложимите условия и изисквания заложени им както от възложителите така и от държавата през законодателството, Въпреки – несгодите и липсите в по голямата част от времето, Въпреки, нежеланието в повечето случаи по решение на некомпетентни ръководители за съдействие на тези наши служители, независимо че два специални закона го изискват, с мотива: на Вас за това ви плащат !

Това са ТЕ, тези които работят и в частните охранителни фирми въпреки, непрекъснатия административен ,регулаторен и контролен режим на който сме подложени, като се започне от специалните закони та се приключи с отделни подзаконови нормативни актове, четени и прилагани по различни принципи.

От една страна законодателство, залага множество рестрикции към нас, от друга страна възложителя по обществени поръчки залага „най ниска цена“ и изисквания за изпълнение на дейността по възможност от целия спектър на услугите при това с условието „ при спазване на трудовото, специалното и осигурително законодателство“.

Празник?!? Да, на 11 ноември е празник на охранителя и на частната охранителна дейност!

Познаваме ли ги ?!

Да, имаме много още проблеми за решаване при самите нас !

Има още много работа за вършене, има още много какво да развиваме и отстояваме.

Нека пожелаем на нашите служители най вече: Бъдете здрави и успешни колеги, работата да ви спори, усмивките да са повече, просперитета да ви води напред!

Нека свети Мина, защитава, пази и даде сили на служителите и на ръководителите на частните охранителни фирми да се справят с всички онези препятствия и предизвикателства пред които се изправят ежедневно, понякога и ежечасно!

Нека си пожелаем да успеем да отстоим и да изградим още по стабилно този сектор, който се грижи под покровителството и на Св. Мина първо за дома, семейството.

Нека си пожелаем, мир, спокойствие, сили и здраве!

Честит професионален празник на охранителя и частната охранителна дейност!

 

Председател на УС

на БКОС

Председател на СУ

на ИКС

Председател на УС

на СФОС

Николета Атанасова Александър Иванов Ангел Тянков

 

10-11-2017г
София

Поздравителния Адрес послучай професионалния празник на охранителя и частната Охранителна дейност можете да видите/изтеглите от тук.

 

Начало