Този сайт използва бисквитки (cookies), които се използват за правилното функциониране на сайта, както и за събиране на данни за посещаемостта от страна на GOOGLE. С използването на сайта вие се съгласявате с това условие.

Охранителният бизнес е срещу проектозакона за частно охранителната дейност

Интервю с Татяна Иванова ТВ Европа
Новият законопроект за частната охранителна дейност предизвика напрежение по оста МВР - частни охранителни компании. Основната причина е фактът, че това е проект, писан от експерти на вътрешното ведомство, като повечето от компаниите, занимаващи се с охранителна дейност, не са били запознати с него.

Според голяма част от охранителните фирми у нас новият законопроект за частната охранителна дейност не е съобразен с препоръките на стратегията за развитието на частната индустрия за сигурност в Европа, приета преди две години. За съжаление взаимодействието между МВР и охранителните фирми е на нулево ниво, каза Татяна Иванова.

Частните услуги за сигурност е сектор, който е един от най-динамично развиващите се не само у нас, но и в Европа. Големият на брой наети хора в него го превръща в един от най-големите работодатели, но присъствието му в икономиката се неглижира, смята Татяна Иванова.

Интервюто можете да видите от тук.

 

Начало