Този сайт използва бисквитки (cookies), които се използват за правилното функциониране на сайта, както и за събиране на данни за посещаемостта от страна на GOOGLE. С използването на сайта вие се съгласявате с това условие.

Позиция на Индустриален клъстер „СИГУРНОСТ“

относно : Проблеми и необходимост за вземане на спешни и неотложни решения на национално ниво във връзка с обявеното извънредно положение COVID 19

В момента нашите служители са на предна линия, заедно с лекари, санитари, лаборанти, МВР.

Те съдействат и осигуряват, както спазването на установените норми от Националния щаб за борба с коронавируса, така и осигуряват безопасност и сигурност на имуществото в обектите, инкасовата дейност по захранване на магазини и банкомати, пропускателния режим в магазини и сгради както и чрез автопатрулите и тяхната позиция,  оказват съдействие на МВР по спазването на установените мерки  в селищата където има установен вечерен час.

В сектора като цяло са назначени около 100 000 лица, които отговарят за собствеността, а в някои случаи и за живота и здравето на възложителите си. Частната охранителна дейност спомага и за опазването на обществения ред като естествен партньор на МВР и за опазването на живота, здравето и имуществото на нашите клиенти

Предвид създалата се обстановка и въведеното извънредно положение в Р България, заради обявената от СЗО пандемия на коронавируса, се обръщаме към Вас със следните проблеми, искания за вземане на спешни и неотложни решения на национално ниво

Прочети: Позиция на ИКС относно Проблеми и необходимост за вземане на спешни и неотложни решения на...

До Г-н Димитър БРАНКОВ
Зам. Председател БСК

БЪЛГАРСКА КАМАРА ЗА ОХРАНА И СИГУРНОСТ (БКОС)
ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР“СИГУРНОСТ“ (ИКС)
НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ФИРМИТЕ ОХРАНЯВАЩИ С ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА (НАФОТС)

ЧЛЕНОВЕ НА БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА – СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС ( БСК)

СТАНОВИЩЕ

ОТНОСНО: Обсъждане на предложение на МС , за допълнителното заплащане за нощен труд да е 0,15% от минималната работна заплата,което е 91 ст


Като организации на работодателите в сектора на частните охранителни услуги, категорично възразяваме и изразяваме своето несъгласие, срещу механичното и едностранно въвеждане от страна на държавата на увеличението на допълнителното заплащане на нощния труд във всички сектори .

Прочети: Становище на ИКС БКОС НАФОТС до БСК относно предложението за увеличаване цената на нощния труд

На вниманието на членовете на националния кризисен щаб за коронавируса в Република България.

Уважаеми господа ,

Приложено по поръчение на изброените по долу асоциации от сектора на частната охранителна дейност,

Ви изпращам писмо сигнал относно Невъзможност за назначаване на служители, извършващи охранителна дейност в търговските дружества, осъществяващи частна охранителна дейност в т.ч. и сигналноохранителна дейност на територията на страната

Прочети: Писмо на асоциациите до националния кризисен щаб във връзка с проблеми в сектора свързани с...

Към всички възложители на фирми, осъществяващи частна охранителна дейност

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Предвид създалата се обстановка и въведеното извънредно положение в Р България, заради обявената от СЗО пандемия на коронавируса, се обръщаме към Вас със следния апел:

Съдействайте и по възможност осигурете предпазни средства (маски, ръкавици, очила – там, където се налага, дезинфектанти) на лицата, извършващи пряка охранителна дейност в рисковите обекти и региони, като например: Аптеки, супермаркети, болници, клиники, ЦНСМП, училища, детски градини, обществени сгради и всички обекти, свързани с пропускателен режим и присъствието на хора.

Прочети: АПЕЛ

Едно интервю на д-р Татяна Иванова за Дарик радио

Има проблем с културата на сигурност в България и много институции, не само банките, са склонни да пестят от охрана, което създава проблеми на охранителните фирми при изпълнението на договорите им. Това коментира в интервю за Дарик д-р Татяна Иванова, изпълнителен директор на Индустриален клъстер Сигурност. Организацията обединява на национално ниво фирмите в този бранш.

Прочети: Институции и банки са склонни да пестят от охрана

Поддръжниците на правителствените програми, бюджетните субсидии и държавните предприятия твърдят, че у нас основната причина да не се постигат добри резултати е липсата на достатъчно средства. Това не е вярно.

Българската администрация разполага с огромен ресурс за постигане на целите, които преследва, и в осъществяването на публичните политики, които е формулирала. За 2019 г. държавният бюджет ще похарчи над 44 млрд. лв.

Ресурса от 44 милиарда лева, обаче, все повече се харчи не според правилата. За 2018 г. е ясно, че:

  • Редовно не се организират обществени поръчки;
  • Налице е директно договаряне, вместо отворена поръчка;
  • Нерядко не се събират оферти;
  • Субсидии не се изразходват по предназначение.
Прочети: Анализ на ИПИ на доклада на АДФИ 2018 г за нарушения на ЗОП
Начало